Du visar för närvarande Vår Italienresa        Okt-19  –  Juni-20

Vår Italienresa Okt-19 – Juni-20

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Per.R

Vår spännande långsemester började 30 September.

Då körde vi till Malmö för att säga hej då till två av våra barn som bor där med sina familjer.

Efter övernattning i Malmö startade den långa resan mot Italiens fastlands sydligaste spets . Montepaone Lido är namnet på staden där vi har hyrt en lägenhet.

Vi körde genom Själland och tog färjan Rödby – Puttgarden. Åkte till Hannover den dagen. Lite småvägar och en hel del autobahn, men där höll vi oss mestadels i högerfilen tillsammans med lastbilarna som körde i 95-100 km/h. Vi hade inte hittat nåt boende för natten och det började bli mörkt och regnet vräkte ned. Vi var tvungna att äta något och hittade ett ställe i en liten by, Wedemark, strax norr om Hannover. Eftersom vi inte hade tillstymmelse till täckning på våra mobiler så frågade jag om de visste var det fanns något b&b. Det fanns ett pensionat några kvarter bort! Vilket rum och vilken frukost!! Pension Chez Meinen.

Nästa dag kom vi iväg tidigt på förmiddagen, regnet hade upphört. Lite småvägar med Würtsburg i siktet. Vi hittade ett b&b i Miltenberg, en liten fin stad några mil västerut. Även detta var ett toppenboende med en god frukost. Vi kom på eftermiddagen så vi hade gott om tid att gå omkring lite i staden. Vin- och matprovning på torget!

Nästa dag visste vi att vi var tvungna att komma till Oy-Mittelberg för där hade vi redan bokat och betalat ett b&b. Från Würtsburg går något som heter ”romantischer strasse”. Det går på mindre vägar. En del av dem var avstängda för vägarbeten så det blev mycket omvägar. Tiden gick…Vi hade tänkt att besöka ett slott som nog alla har sett avbildat. Besöket fick vänta till nästa dag. Slottet finns i början på alla (tror jag) filmer som producerats av filmbolaget Walt Disney. B&b var ok, det var nog renoverat på 70-talet, så lite slitet var det, men man sov gott och frukosten var det inget fel på.