Du visar för närvarande Att skapa ditt första galleri

Att skapa ditt första galleri

Ok. Det är kanske lite pyssligt men följer du den här manualen så kommer det gå ganska enkelt. Börja med att skaffa dig en inloggning. Det kan du t.ex göra här http://galleri.wfk.se/inloggning/?action=register eller genom att maila till roger@enklare.nu. (Är bilderna för små så klicka på dem så kommer de upp tydligare)

När du väl fått en inloggning och har loggat in så är det svåraste avklarat. Klicka på ”Lägg till rubrik” och ge ditt inlägg en rubrik. Tryck enter och skriv en liten avhandling om ditt galleri. Efter att du är klar trycker du enter.

Ute till höger i kategorier klickar du först på Dokument och sedan under kategorier i rutan för ditt namn. Hovra nu med musen under din avhandling. Över texten ”Börja skriva eller tryck på ”/” får du upp bland annat ett plustecken. Klicka plustecknet och välj Galleri. Symbolen kan finnas på lite olika ställen.

Så börjar du med att lägga in ett galleri.

Du ska alltså inte klicka på NextGen Gallery om du ser den symbolen – så välj bara Galleri (lite mörkare runt den i bilden här nedan). Tänk på att ikonen kan ligga lite var som helst beroende på hur ofta du använder den. Du kan alltså bli tvungen att rulla ner.

Klicka nu på knappen på ”Mediabibliotek”.
Troligen finns väl inte bilderna du vill använda uppladdade än men det ska snart avhjälpas. Klicka på den blå texten – Ladda upp filer.

Såhär kan mediabiblioteket se ut

Då kommer en windows filväljare upp. I filväljaren klickar du på den första bilden du vill använda. Markera flera filer genom att t.ex hålla nere ctrl och klicka samtidigt. Eller håll nere shift och klickar på den första och den sista bilden i den grupp bilder du vill visa upp. (Tänk på storleken. ju närmare längsta sidan bilden är 1910 pixlar, ju snabbare går uppladdningen) När du är klar ska du klicka på Öppna. Den ligger längst ner till höger.

Nu laddas filerna upp. Det enda du kan göra är vänta så det är bara att vänta. (Det är sådana här tillfällen man funderar på om det verkligen var så smart att ha 10/100 i hastighet – 100/100 hade gått snabbare ju, väl eller?)

Två enkla saker kvar att fixa nu bara. Ute till höger står det Länk till och under den i droppaner rutan: inget. Där ska de stå mediafil.

En bit ner till höger står Utvald bild. Klicka där och välj en av dina bilder som representerar ditt galleri.

Högst upp till höger står det nu publicera. Du får trycka två gånger för att det ska vara riktigt säkert.
När du klickar på öppna överförs dina bilder till servern.

Bilderna laddas upp – det tar en stund men sen är alla inne och är markerade. Sen klickar du på Skapa galleri. Nu kan du gå igenom och se så alla bilderna ska vara med. Om någon av dem inte passar ska bort är det bara att klicka på krysset så är den borta. När du är klar klickar du på Infoga galleri.

Tre enkla saker kvar att fixa nu bara. Ute till höger står det Länk till och under den i droppaner rutan står det ödesmättade ordet: inget. Istället ska de stå mediafil.

En bit ner till höger står Utvald bild. Klicka där (Mediabiblioteket öppnas igen) och välj en av dina bilder som representerar ditt galleri.

Högst upp till höger står det nu publicera. Du får trycka två gånger för att systemet ska veta att du är säker på att det ska publiceras.

Frågor`?
Maila eller kontakta mig på FB